MG, הלא הוא המושן גרפיקס. איך אפשר להגדיר את התחום הזה של Motion Graphics ?
בצורה הכי מופשטת, אפשר להגיד שאם תמונה אחת שווה אלף מילים, אז תחשבו כמה מילים אפשר להמחיש בעזרת אנימציה וגרפיקה בתנועה. היות ולדבר על איך עיצבתי פריים יכול להיות טיפה קצר ולא ממצה, בפוסט הזה אני רוצה קצת להרחיב על העולם המדהים הזה.
בהמשך הבלוג אנסה להציג את הזווית שלי על איך אני ניגש לפרויקט, מאיפה אני שואב השראה, איך תהליך עבודה נכון יכול להוציא עיצוב יותר יפה, אפקטיבי ונכון גם עבור הלקוחות שלנו.
אז מה זה בעצם MG?
אין הגדרה מדויקת למונח, אני מגדיר MG >>> כלהעיר עיצוב גרפי לחיים באמצעות אנימציה.
אנסה לתת הגדרה מופשטת יותר בכל זאת…
אתם אולי לא תמיד שמים לב אבל אתם נחשפים ל- MG כל יום וכמעט בכל מקום עם מסך: פרסומות בטלוויזיה, קליפים מוזיקליים, כותרות פתיחה בקולנוע, באתרי אינטרנט, בסלולר וכו'. למעשה, MG הוא עיצוב גרפי שמקבל חיים, סרטון וידאו שמכיל בתוכו אילוסטרציות, תמונות וטיפוגרפיה שנועדו להסביר על מוצר או רעיון מסוים, בדרך כיפית ומגניבה שנותנת רובד נוסף למסר.
התפקיד של מושן גרפיקס יכול לבוא לידי ביטוי בשתי צורות:
1. להיות הסוכריות הצבעוניות על עוגת היומולדת, או במילים אחרות, למשוך את תשומת לב הצופה ולגרות אותו להמשיך לצפות.
2. להוסיף מימד של עומק שמסייע להבנת המסר, שלעיתים יכול להיות מורכב מאוד ובעל מספר רבדים.
סרטון המושן גרפיקס למעשה מחליף את מצגת הפוואר פוינט המשעממת או מקרן השקופיות על הקיר המלוכלך. במרבית המקרים, את המושן גרפיקס מלווים גם אודיו ולפעמים גם פוטג'ים. המעצבים במושן יכולים ליצור את הגרפיקה במגוון כלים של 2D / 3D, שעליהם ארחיב במאמרים הבאים.
כפי שציינתי, אין חוקית קבועה במושן גרפיקס וההגדרה היא מאוד נרחבת. אבל בכל זאת, מה ההבדל בין סרטון אנימציה לבין סרטון מושן גרפיקס?
הגבול מאוד מטושטש, אבל בעיקרון, סרטון אנימציה מכיל בתוכו עלילה ודמויות שמביעות רגש, ואילו מושן גרפיקס יכול להכיל דמויות, אך מבלי שאלו יביעו רגשות. יחד עם זאת, מושן גרפיקס בהחלט יכול ליצור תחושות ורגשות. הסרטון הבא מהווה דוגמא מצויינת למושן ורגשות:
בסרטון ניתן לראות שלמרות שאין שימוש בדמויות, התחושות עוברות רק בעזרת התווים, האנימציה האינטליגנית שלהם והשילוב המוסיקלי המשובח. שאפו ליוצרים!
בחלק הבא: מושן גרפיקס – איך הכל התחיל?